Ram Promaster Forum banner

Zestaw wykończenia wnętrza

33K views 31 replies 18 participants last post by  sethandjin  
#1 · (Edited)
Wszystkich,

Zestawy wykończeniowe są dostępne tylko dla wersji 159" High Roof z oknami we wszystkich panelach. Jednak klienci kupują te zestawy od nas, nawet jeśli nie mają okien po bokach, ponieważ są to tak trwałe panele.

Zestawy wykończeniowe zawierają:

- 1 x Panel boczny po stronie kierowcy (Uwaga: to jeden kompletny panel)
- 1 x Panel boczny po stronie pasażera (Uwaga: to jeden kompletny panel)
- 1 x Panel sufitowy (Uwaga: to jeden kompletny panel)
- 1 x Osłona tylnych drzwi kierowcy (UWAGA: Zakrywa tylko okolice okna i górną wnękę, dolny panel fabryczny pozostaje)
- 1 x Osłona tylnych drzwi pasażera (UWAGA: Zakrywa tylko okolice okna i górną wnękę, dolny panel fabryczny pozostaje)
- 1 x Osłona drzwi przesuwnych po stronie pasażera (UWAGA: Zakrywa tylko okolice okna i górną wnękę, dolny panel fabryczny pozostaje)
- 1 x Osłona górnej wnęki (UWAGA: Wnęka nad kabiną. Jest to bardzo łatwe do zmodyfikowania, aby pasowało do naszego zestawu tylnej nagrzewnicy i klimatyzacji)
- 1 x Osłona stopnia przejściowego (UWAGA: Zakrywa stopień między kabiną a przestrzenią ładunkową)

Przedmioty są teraz dostępne do kupienia osobno.

Proszę o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.

Bryn Jones
Van Extras
Bryn.Jones@FRSgrp.com

Attachments

#2 · (Edited)
Metron4 zadał następujące pytania dotyczące zestawu do wykładzin dostępnego w Van Extras.

Skopiowałem je poniżej dla zainteresowanych.

1. Dla tych z nas, którzy instalują własną izolację/okablowanie elektryczne, czy są jakieś kwestie, które musimy wziąć pod uwagę, zanim te panele będą mogły zostać zainstalowane na ścianach/suficie? Elektryka i izolacja muszą być wykonane jako pierwsze, ponieważ zestaw do wykładzin zakrywa wszystkie wnęki. Jeśli chodzi o izolację, nie może ona wystawać poza żadną belkę ani element na ścianie lub suficie, w przeciwnym razie panele będą się wybrzuszać. (Należy pamiętać, że nadal daje to minimum 1 - 3 cale w dowolnym miejscu na ścianach lub suficie.) (Należy również pamiętać, że ogólnie 1 cal pianki natryskowej jest wyceniany na R7.)

2. Czy panele można przyciąć do gniazd elektrycznych GFCI i innych otworów?
Można to zrobić bardzo łatwo. W naszym warsztacie robimy to często dla świateł itp. Do GFCI itp. potrzebny jest tylko gorący nóż (palnik hydrauliczny i nóż Olfa też są świetne.)

3. Czy możesz dostarczyć kilka zdjęć zestawu AC/ogrzewania w przestrzeni kabiny i może jakieś wymiary, aby pokazać, ile miejsca zajmuje?
Urządzenie nie zajmuje miejsca w kabinie, ale znajduje się we wnęce nad głową kierowcy (w modelach z wysokim dachem) Załączyłem zdjęcie urządzenia. Urządzenie ma tylko 7 cali wysokości.
Bryn Jones
bryn.jones@frsgrp.com

Dzięki

#7 ·
Głębokość żeber sufitowych jest nieco zmienna, wynosząc pełny cal pośrodku i około 13/16 cala przy krawędziach. Założyłem izolację z polizocyjanuratu o grubości 1 cala i przylega ona równo pośrodku, a wystaje ponad żebra na krawędziach.

#8 ·
Mam 118" z oknem przesuwnym, wiele osób ma 136" z jednym lub bez okien, niektórzy mają 159" z jednym lub bez okien, niewielu ma okno 159".

Czy będziecie produkować zestawy do furgonetek bez okien?

Czy możemy kupić "części" zestawu? Na przykład podsufitkę i tylne drzwi? Tylne drzwi są standardowe dla wszystkich długości, podsufitka może być adaptowalna??

Przesuwane drzwi boczne i przegroda po stronie kierowcy są takie same dla 136/159, krótsze dla 118.

Tylne panele boczne różnią się w zależności od rozmiaru.

#10 ·
Pielęgniarko Ben,

Jak powiedział Jostalli, wysyłka tego produktu nie zawsze jest opłacalna ze względu na jego rozmiar. Zacytowaliśmy jednak Jostalliemu tylko osłonę sufitu i przegrody, ponieważ tylko tego potrzebował do swojego projektu.

Najlepszym sposobem na uzyskanie wartości pieniężnej z wysyłki jest zakup wszystkich elementów, ponieważ są one lekkie, ponieważ to rozmiar wpływa na wysyłkę.

Jak powiedział Jostalli, oferujemy teraz części osobno. Obecnie mamy wszystkie produkty w magazynie.

Przyjrzymy się możliwości wykonania paneli dla innych rozmiarów furgonetek. Będę informował PromasterForum.com na bieżąco w tym wątku.

Ufam, że to odpowiada na wszelkie pytania, które możesz mieć.

Zapraszam do kontaktu. Można się ze mną skontaktować pod adresem Bryn.Jones@frsgrp.com

Dziękuję za zainteresowanie.

Bryn Jones
Van Extras

#13 ·
Dzięki

Nurse Ben,

Jak powiedział Jostalli, wysyłka tego produktu nie zawsze jest opłacalna ze względu na jego rozmiar. Zacytowaliśmy jednak Jostalliemu tylko sufit i osłonę przegrody, ponieważ tylko tego potrzebowałby ze względu na swój projekt.

Najlepszym sposobem na uzyskanie wartości pieniężnej z wysyłki jest zakup wszystkich elementów, ponieważ są one lekkie, ponieważ to rozmiar wpływa na wysyłkę.

Jak powiedział Jostalli, oferujemy teraz części osobno. Obecnie mamy wszystkie produkty w magazynie.

Przyjrzymy się możliwości wykonania paneli dla innych rozmiarów furgonetek. Będę informował PromasterForum.com na bieżąco w tym wątku.

Ufam, że to odpowiada na wszelkie pytania.

Zapraszam do kontaktu. Można się ze mną skontaktować pod adresem Bryn.Jones@frsgrp.com

Dziękuję za dalsze zainteresowanie.

Bryn Jones
Van Extras

#17 ·
Jako zagorzali zwolennicy otwartego oprogramowania, tajne/prywatne wiadomości = zło. Z przyjemnością rozważylibyśmy ten produkt, gdybyśmy znali cenę. Jeśli cena jest tak tajna lub "zależy", to nie jesteśmy zainteresowani. Również w dzisiejszych czasach prostego zamawiania/płatności online, dropshippingu itp. po prostu nie rozumiem i nie będę korzystać z firm, które używają "przedstawicieli", którzy tylko dodają warstwy, opóźnienia czasowe i marże. ps: nie lubię nawet zdjęć, które wymagają plików cookie (śledzenia) do wyświetlania.

#21 ·
Czy salon samochodowy mógłby nie zatrudnić Cię do zainstalowania zestawu osłon, zamontowania tylnej jednostki AC/ogrzewania, a następnie wysłania Promastera do Ontario? Po prostu jestem ciekaw.
Czy masz jakieś zdjęcia zamontowanej tylnej jednostki AC?
Rozważam zakup jednostki okiennej z wysokim dachem, ale chcę, żeby wyglądała bardziej wykończona i jeśli to możliwe, z przesuniętymi światłami LED w suficie.

#22 ·
Zestaw wnętrza Medallion Plastics Promaster

Do wszystkich, którzy szukają zestawu wnętrza do Promaster 136", 159" i 159" Ext HR, proszę o kontakt. Współpracuję z Medallion Plastics, Inc. w Elkhart, IN. Mamy te zestawy dostępne od ponad roku. Proszę o kontakt pod numerem 5 7 4 3 6 1 5 8 1 2 w celu uzyskania wyceny, pytań lub wątpliwości. Czekam na kontakt. Dzięki.

#23 · (Edited)
Wskrzeszam stary wątek. Zadzwoniłem do Van Extras w Winnipeg, aby dowiedzieć się o cenach i dostępności oraz sprawdzić, czy mają gdzieś instalatorów lub dystrybutorów, i powiedziano mi, że używają produktu tylko w firmie do własnych konwersji. Mogę złożyć zamówienie, jeśli chcę dostać 40 kompletnych zestawów, tak 40, ale nie są zainteresowani sprzedażą części ani wykonywaniem konwersji dla osoby prywatnej. Mają też tylko zestawy do furgonetek z oknami.

Edycja dodana: Zapomniałem wspomnieć, że zapytałem również konkretnie, którym firmom konwersyjnym sprzedają swoje panele ścienne w USA i powiedziano mi, że nie sprzedają żadnym firmom z USA. Pomyślałem, że to dziwne, ponieważ właśnie oglądałem używanego Promastera w Wisconsin, który wygląda na to, że ma zainstalowane te wykładziny. Trudno było się z nimi skontaktować, ponieważ linia telefoniczna ciągle się urywała, a on nie jest osobą, którą nazwałbym osobą kontaktową.

Zrobiłem więcej badań i okazuje się, że Van Extras faktycznie kupuje swoje panele od amerykańskiego producenta. Rozmawiałem z nimi i wysyłają mi więcej szczegółów. Zaktualizuję ten wątek, gdy będę miał więcej informacji do udostępnienia.

#25 ·
Aktualizacja wykładzin ściennych

Skontaktowałem się z Medallion Plastics z postu #22 powyżej i rozmawiałem z Dustinem, który jest inżynierem sprzedaży w firmie. Pełny zestaw wykładzin do vana z oknami 2500 kosztował około 1200 $ FOB Indiana. To znacznie lepiej niż cena Van Extras. Wysyłka nadal byłaby wysoka, biorąc pod uwagę, że jest to duża paleta, a lewy panel boczny to jeden długi element. Zazwyczaj są one sprzedawane w minimalnych ilościach 5 zestawów, ale jeśli chcesz poczekać, aż firma złoży zamówienie, wyprodukują dodatkowy zestaw w ramach tej serii. Wysyłka nadal byłaby dość droga, a jeśli Ty i kilku znajomych z Twojej okolicy moglibyście zebrać się na kilka zestawów, byłby to świetny sposób na podział kosztów wysyłki.

Rozmawiając z Dustinem, który miał niesamowitą wiedzę o produkcie i był bardzo pomocny, odkryłem, że panele są formowane jako solidny panel, a następnie obszary okien są wycinane w ramach produkcji. Więc jeśli masz vana towarowego, możesz po prostu poprosić ich, aby NIE wycinali otworów okiennych. Wyobrażam sobie, że to dobrze sprawdzi się u osób instalujących okna w rozmiarach innych niż OEM. Ponadto okna CRL nieznacznie różnią się od OEM i może je odpowiednio wyciąć. Podobnie jak większość firm produkujących wykładziny, nie mają zestawu do modeli z podwójnymi drzwiami przesuwnymi. Bodyguard twierdzi, że ma zestaw z podwójnymi drzwiami przesuwnymi, ale wszystko, co robią, to usuwają lewy przedni panel i panel sufitowy z regularnego zestawu.

Jestem pod wrażeniem wyglądu paneli, zwłaszcza w porównaniu z Bodyguard, Penda, Legend itp. A teraz, kiedy wiem, że mogę je dostać solidne, bez wycięć na okna, otwiera to możliwości. Marzyłem o konfiguracji vana załogowego z oknem przesuwnym i oknem naprzeciwko, bez innych okien po bokach lub z tyłu.

Załączyłem kilka zdjęć przedstawiających lewą stronę, prawą stronę, wykończenie drzwi przesuwnych i osłonę grodzi nad kabiną. Na tym zdjęciu zainstalowano klimatyzację i ogrzewanie z rynku wtórnego, więc są otwory wentylacyjne.

Jeśli ktoś ma jakieś pytania i jest zainteresowany tymi wykładzinami, sugeruję zadzwonić do Dustina w Medallion Plastics. Zna swój produkt dobrze i jest w stanie pomóc.

Attachments

#28 ·
Wszystko,

Zestawy do wykładzin są dostępne tylko dla wersji 159" High Roof z oknami we wszystkich panelach. Jednak klienci kupują te zestawy od nas, nawet jeśli nie mają okien po bokach, ponieważ są to tak trwałe panele.

Zestawy do wykładzin są dostarczane z następującymi elementami:

- 1 x Panel ścienny po stronie kierowcy (Uwaga: to jeden kompletny panel)
- 1 x Panel ścienny po stronie pasażera (Uwaga: to jeden kompletny panel)
- 1 x Panel sufitowy (Uwaga: to jeden kompletny panel)
- 1 x Osłona tylnych drzwi kierowcy (UWAGA: Zakrywa tylko obszar wokół okna i górnej wnęki, dolny panel fabryczny pozostaje)
- 1 x Osłona tylnych drzwi pasażera (UWAGA: Zakrywa tylko obszar wokół okna i górnej wnęki, dolny panel fabryczny pozostaje)
- 1 x Osłona drzwi przesuwnych po stronie pasażera (UWAGA: Zakrywa tylko obszar wokół okna i górnej wnęki, dolny panel fabryczny pozostaje)
- 1 x Osłona górnej wnęki (UWAGA: Wnęka nad kabiną. Jest to bardzo łatwe do zmodyfikowania, aby pasowało do naszego zestawu tylnego ogrzewania i klimatyzacji)
- 1 x Osłona stopnia przejściowego (UWAGA: Zakrywa stopień między kabiną a przestrzenią ładunkową)

Elementy są teraz dostępne do kupienia osobno.

Proszę o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.

Bryn Jones
Van Extras
Bryn.Jones@FRSgrp.com
Cześć

Wysłałem do Ciebie e-mail w sprawie wyceny kosztów wyposażenia mojego vana z oknem 2024 Ram Promaster 159 ext (patrz załączony obrazek). Czy możesz przesłać mi więcej informacji i ceny? Jestem w Albercie w Kanadzie. Byłbym również wdzięczny za wycenę. Mogę nawet odebrać go osobiście, jeśli oferujesz usługi instalacyjne.

Dziękuję. Miłego tygodnia.

Mario
Image

#29 ·
Witaj

Wysłałem do Ciebie e-mail w sprawie wyceny kosztu wyposażenia mojego vana Ram Promaster 159 ext z 2024 roku (patrz załączony obrazek). Czy możesz przesłać mi więcej informacji i cen? Jestem w Albercie, w Kanadzie. Byłbym również wdzięczny za wycenę. Mogę nawet odebrać go osobiście, jeśli oferujesz usługi instalacyjne.

Dziękuję. Miłego tygodnia.

Mario
View attachment 115021
Czy kiedykolwiek dostałeś odpowiedź?