Co pomogło Ci podjąć decyzję o wyborze stałego łóżka w porównaniu do sofy i stołu, które można przekształcić w łóżko? Zapraszam do dzielenia się zdjęciami!
Czy to frytkownica beztłuszczowa? 😂Zrobiłam jadalnię. Mam 136. Zostawiam go w trybie łóżka, kiedy jestem sama, zwłaszcza latem, a kiedy podróżuję z kimś, jest w trybie jadalni. (Jest stolik Lagun, ale przeważnie trzymam go po prostu jako sofy.)
Mam też prysznic/mokrą łazienkę, którą uwielbiam. Ma w niej szynę do wieszania ubrań, jeśli mam podróż, która tego wymaga.
Pod łóżkiem mam pojemniki do przechowywania, które zabieram, jeśli podróż wymaga dodatkowego przechowywania.
Częściowe mieszkanie oznacza, że można je rekonfigurować w zależności od potrzeb podróży, więc miło jest budować je z możliwościami. Ponadto, jako ktoś, kto nie ma stałego partnera podróży, potrzebuję opcji, gdy ktoś się pojawi. Mam dmuchane łóżko, które idzie nad kabinę.
View attachment 87538 View attachment 87539
WOW 🤠, naprawdę to powiedziałeś.Wybiorę stałe łóżko, jak większość ludzi, aby zmaksymalizować przestrzeń do przechowywania. Posiadanie dedykowanego garażu może zapewnić bardziej bezpieczne miejsce do zamknięcia niektórych kosztowności.
Możesz zablokować tylne drzwi od wewnątrz kłódką, co zwiększa poziom bezpieczeństwa na wypadek, gdyby ktoś wybił szybę i dostał się do vana od przodu.
Jedyną rzeczą trudniejszą niż decyzja między stałym łóżkiem a łóżkiem rozkładanym jest ustalenie wysokości stałego łóżka. Większy garaż, wystarczająco wysoki, aby zmieścić rower, lub więcej wysokości sypialni, jeśli chcesz usiąść w łóżku?
A co, jeśli wygrasz milion dolarów i możesz sobie pozwolić na robienie 2 lasek w tym samym czasie? Co wtedy?!!! (odniesienie do Office Space)
Zdecydowanie kopiuję Twój układ. Zawiera wszystko, czego potrzebuję na wycieczki ojciec-córka. Oddzielne spanie i prywatna toaleta.Nasz plan piętrowy z podwójną kanapą/łóżkiem sprawdził się dla nas idealnie. Nie jestem pewien, czy kiedykolwiek rozważylibyśmy inny projekt!
To porusza kolejną kwestię związaną z łóżkiem: planowanie dla dodatkowych pasażerów. Celowo tego nie zrobiliśmy, mimo że mamy wnuki. Realistycznie rzecz biorąc, po prostu nie przewidywaliśmy, że będziemy ich zabierać ze sobą wystarczająco często, aby uzasadnić trwałe kompromitowanie naszego komfortu dla dwojga osób. Kiedy zabieramy wnuki na kemping, zabieramy je parami i jedziemy na pobliskie kempingi, aby ich rodzice mogli ich tam zawieźć i zabrać namiot. Świetnie się bawimy i uwielbiają to.Jestem za wysoki na łóżko, które jest poprzeczne, więc oznaczałoby to użycie układu w stylu kanapy w kierunku północ-południe.
Samochodu dostawczego, który miałem, już nie ma, ale moim planem jest, że jeśli jest w nim więcej niż 2 osoby - to czas na namiot.
Robię to samo. Stałe łóżko 32" x 72" z tyłu (z garażem pod spodem), a następnie jadalnia 30" z przodu - która zamienia się w łóżko 30" x 72". Baterie, falownik itp. pod jednym siedzeniem, a Isotemp 20L + pompa wodna pod drugim.Mam hybrydę poprzecznego, wąskiego łóżka podwójnego o stałym rozmiarze, z rozkładaną jadalnią o tej samej szerokości z przodu. W ten sposób mam miejsca siedzące dla dwóch osób, ale zawsze mam jedno łóżko gotowe do użycia. Zazwyczaj podróżuję sam, więc jadalnia rzadko jest zamieniana na łóżko, ale kiedy to robię, mam łóżko większe niż podwójne. Mój Nature's Head znajduje się pod jedną stroną jadalni, a moja lodówka/zamrażarka pod drugą, więc żadna przestrzeń się nie marnuje. Spróbuję później zamieścić kilka zdjęć.
Spóźniona odpowiedź, ale oto kolejny głos za stałym. Nie debatowałem nad stałym łóżkiem tak bardzo, jak nad układem łóżka. Skończyłem z zamontowanym podwyższonym łóżkiem dwuosobowym od boku do boku nad garażem, ale dodałem rozkładane 3 łóżko, które służy również jako ławka, schowek i jadalnia, używając obrotów do siedzenia i stołu Lagun. Drugą opcją, którą mocno rozważałem, były 2 łóżka pojedyncze od przodu do tyłu z tyłu, które były schowkiem, a także falownikiem wody/akumulatora. Moim planem było pozostawienie jednego z nich na stałe jako łóżko (prześcieradła, poduszki), a drugiego jako mój jadalny. Ale kiedy pomyślałem o tym, ile miejsca do przechowywania stracę i że nie będzie "garażu" na pojemniki, narzędzia i rowery itp., zdecydowałem się na mój obecny układ. Ławka wzdłuż suwaka ma przesuwny blat i wkładkę, to "3 miejsce do spania" 25" na 72" lub rozmiar materaca kempingowego do wędrówek z plecakiem. Więc jeśli zabiorę ze sobą znajomego na wycieczkę, nie musimy dzielić podwójnego łóżka. Łóżko jest dość wysokie 34-35" od podłogi, więc jeśli jesteś wysoki i znienawidzisz uderzanie głową podczas siadania, weź to pod uwagę. Ledwo otarłem się o sufit przy 5'7", ale na zdjęciu był materac powietrzny Coleman 10", który już miałem. Zastąpię go pianką z pamięcią 6".Co pomogło Ci podjąć decyzję o stałym łóżku stałym w porównaniu do sofy i stołu, który zamienia się w łóżko?
Zapraszam do udostępniania zdjęć!
Czuję to samo. Chociaż zostawiam to w trybie łóżka przez cały czas, uwielbiam mieć tę opcję. Czasami po prostu się nudzę i potrzebuję zmiany!Mamy jadalnię i nie chcielibyśmy inaczej
nie uważamy, że ścielenie łóżka każdego wieczoru jest jakimkolwiek kłopotem. Zwijamy i zapinamy okrycia, pozwalając im zwisać za kanapą
Ogólne przechowywanie nigdy nie było problemem. Nawet w pobliżu. Oprócz zwykłych przedmiotów podróży i ubrań, zabieram aparaty, drona i gitarę. Oboje zabieramy sprzęt do ćwiczeń. Rowery są przewożone na zewnątrz.
Myślę, że można powiedzieć, że lubimy mieć ciasto i jeść je również. Każdego dnia każdej podróży
Jesteś w moich oczach uniewinniony. Nie mogę mówić za Maggie.Och, zdałem sobie sprawę po wysłaniu, że to przyszło od Maggie, więc również jej odpowiedziałem. Przepraszam za zamieszanie i dziękuję za włączenie się. Szczęśliwej podróży.