Ram Promaster Forum banner
61 - 70 of 70 Posts
To jest niesamowite i bardzo ekonomiczne. Właśnie przeczytałem Twój inny post na ten temat. Dzięki!

Gdzie zamontowałeś nową kamerę cofania?
Nie mam pod ręką zdjęcia, ale po prostu wywierciłem otwór w dolnej części czarnej plastikowej obudowy fabrycznej kamery i przykręciłem ją tam. Prawie tego nie widać.
Nie zdecydowałem się wydać dodatkowych 100 dolarów lub więcej na urządzenie Maestro, ponieważ nie było dla mnie tak ważne, aby połączyć je z komputerem vaNS. Jest podłączony tak, aby włączał się po wrzuceniu biegu wstecznego, a także umieściłem kolejny przełącznik, aby włączać go w dowolnym momencie.

Nie mam zdjęcia pod ręką, ale właśnie wywierciłem otwór w dnie czarnej plastikowej obudowy fabrycznej kamery i przykręciłem ją tam. Prawie nie widać.
Fajnie. Myślałem, że zostanie uderzony przez tylne drzwi po ich otwarciu, jeśli zostanie zamontowany pod tą plastikową obudową. Chyba nie!

Image

Image

Image

Image

Bardzo mi się to podoba. Czy Twój van miał funkcję ostrzegania o martwym polu? Jeśli tak, czy zintegrowałeś ją z nowym systemem? Dzięki jc
Dziś ukończyłem podobną wymianę radia z Kenwood dmx1057xr w promasterze z 2021 roku, który ma monitorowanie martwego pola i monitorowanie ruchu poprzecznego z tyłu i mogę potwierdzić, że podczas korzystania z maestro rr2 oba są przesyłane do nowego radia. Kupiłem kompletny zestaw od crutchfield. Sam wykonałem lutowanie wiązki przewodów, chociaż crutchfield może to zrobić za 25 $. Ich strona internetowa może podać listę wszystkich potrzebnych komponentów w oparciu o rok produkcji vana.

View attachment 103082
View attachment 103081
View attachment 103083
View attachment 103080

Dzisiaj ukończyłem podobną wymianę radia z Kenwood dmx1057xr w Promasterze z 2021 roku, który ma monitorowanie martwego pola i monitorowanie ruchu poprzecznego z tyłu i mogę potwierdzić, że podczas korzystania z maestro rr2 oba są przesyłane do nowego radia. Kupiłem kompletny zestaw od crutchfield. Sam lutowałem wiązkę, chociaż crutchfield może to zrobić za 25 $. Ich strona internetowa może podać listę wszystkich potrzebnych komponentów w oparciu o rok produkcji vana.
Cześć @nicknkelly

Czy nadal jesteś zadowolony ze swojego Kenwood dmx1057xr?

Jakieś problemy?

Widząc nowy model 2023 z nowoczesną deską rozdzielczą i elektroniką, ponownie przyjrzałem się modernizacji kokpitu w możliwie największym stopniu. Zaszalałem z Sony XAV-9500ES, który ma 10-calowy „pływający” ekran. Zdecydowanie przesada po stronie audio ze standardowymi głośnikami, ale jak na razie podoba mi się integracja z telefonem i komputerem pokładowym pojazdu! Ten ostatni wymaga interfejsu Maestro pomiędzy Sony a ECU vana. View attachment 85805
View attachment 85807
View attachment 85806
View attachment 85804
View attachment 85803
View attachment 85802
To jest świetne!
W którym roku PM to zainstalowałeś? Czy zleciłeś profesjonalną instalację, czy zrobiłeś to sam?

Ponadto, jak ten Kenwood radzi sobie z dużymi urządzeniami pamięci USB z dużą ilością plików muzycznych? Pytam, ponieważ mam radio Kenwood w moim sedanie, które po prostu nie może obsłużyć więcej niż kilkuset plików w pamięci. (To jedna rzecz, którą daję UConnect - radzi sobie z ćwierć terabajtem muzyki z wdziękiem, poza sporadycznymi, wielominutowymi czasami „czytania mediów”, zanim pozwoli na interakcję.)

Discussion starter · #69 ·
To jest świetne!
W którym roku PM to zainstalowałeś? Czy zleciłeś profesjonalną instalację, czy zrobiłeś to sam?
To było w moim 2021 roku. To właściwie jedna z niewielu rzeczy, których nie zrobiłem sam - spieszyłem się przed dużą podróżą. Od tego czasu kilka razy wyjmowałem go do innych ulepszeń i jest to proste z odpowiednimi adapterami okablowania i zestawem wykończeniowym Metra…

61 - 70 of 70 Posts